3 dec. 2009

Injuraturile

Sa fim sinceri,la nervi sau ca sa demonstreze ceva cuiva si inca alte cateva motive care nu-mi vin acum in minte, romanul scoate ce vrea si ce nu vrea din gura aia spurcata.Mai ales ce nu vrea..Asa ca o sa fac o interpretare mai haioasa a injuraturilor des adresate.

Situatia 1 :’In pana mea’- O fi cumva gaina sau cocos ? Sau cine stie,peste noapte i-o fi crescut pene sau ’puf’ si nu stie cum sa scoata in evidenta asta.Sau poate o fi avand ‘labe’. Un raspuns posibil:’ Da ce ma esti labar/a?’

Situatia 2:’Du-te in p**a mea’- O fi cumva vreun ghei (stiti voi un ghei-mai multi ghei de aia frecati cu sapun) ? Daca trimit pe cineva inauntru e posibil sa nu te mai poti pisa,sau mai rau (stiti voi partea aia care incepe cu ‘f’ si se termina cu ‘utut’).In cazul fetelor ce injura a mahala le sugerez sa-si faca schimbare de sex ca sa poata trimite pe cineva acolo. Ca o paranteza,cel mai oribil mi se pare sa aud aceasta injuratura din gura unei fete.Ai crescut cumva in cort cu tiganii la curu’ tau ?

Situatia 3 :’Du-te in p***a matii’-Cum ma sa se duca omu’ la masa si sa mai si intre unde nu trebuie ? II ceri lucruri imposibile celui ce il injuri astfel.Sau cumva gandesti ca de acolo a iesit,acolo sa se duca ? Raspuns posibil :’Mai bine ma trimiteai in a lu’ alta mai tanara,ca mama e cu o viata de adolescent mai mare decat mine.’

Situatia 4 :’Ceapa matii’-Problema cu mama nici nu o mai discut,e ceapa ei,fie ca e muncita,fie ca e cumparata.Dar cum ma sa faci referire la asemenea leguma ?Ceapa provoaca lacrimi cand e taiata si mai strici si ‘saraca’ leguma cand in schimb o poti manca cu o ciorba de cartofi buna. Raspuns posibil :’Foloseste si tu alta leguma cum ar fi morcovul(stai as ca morcovul se foloseste la altceva : se baga in cur la emotii) sau na varza ca nu imi vine nimic folositor acum in minte ce poti face cu varza.
Si eu injur si pe viitor as vrea sa mai las injuraturile deoparte.De la aceste interpretari nu ma astept sa influenteze pe cineva in ceea ce priveste limbajul folosit.
Daca mai aveti si alte injuraturi 'de impartasit' scrieti-le ori la comentariu ori prin mesaj privat si poate mai fac un post cu interpretari de injuraturi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting