11 aug. 2010

Noul sport national

Noul sport national nu e nici pe departe Sport.ro asa cum se auto-declara cei de pe acolo. Noul sport national e de departe mancatul de seminte. Potrivit incont.ro, productia de seminte este undeva in jurul a 1 milion de tone. Unii spun ca acest nou sport n-o sa dispara atat timp cat exista meciuri de fotbal si taclale si cei care au investit in utilaje de sortare si ambalare au numai de castigat. Mancatul de seminte a devenit dependenta la fel ca si tutunul si alcoolul. Pe langa un bidon de bere intre prieteni merge de minune si o punga de seminte de rontait.
"Asa cum fotbalistul nu se simte bine daca nu scuipa... face parte din joc, la fel si spectatorii. Scuipatul semintelor se face in grup, la stat la taclale. Este un obicei balcanic", explica sociologul Alfred Bulai.
La un singur meci de fotbal 30000 de oameni sunt in stare sa lase 30 de saci de coji de seminte, un numar destul de mare. Si la o tacla de o ora se mananca in medie 4-5 pungi de seminte. Facand un simplu calcul e usor de imaginat cam cat profit fac aia sorteaza, prajesc si ambaleaza.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting